"Jurassic World: Fallen Kingdom" - Рецензія


"Світ Юрського періоду 2" - якісно знятий фільм. Хуан Антоніо Байона - здібний режисер і, особливо там, де починається частина "будинок з привидами, лише замість привидів - динозаври", не втратив свого голосу в цьому великобюджетному блокбастері. АЛЕ, який же тут безглуздий сценарій! Так, Колін Треворроу наносить удар. Знову.

Я ще розумію, якби автори фільму усвідомлено підійшли до власного сценарію, прийняли всю цю маячню, яку вони понаписували, й геть стерли кордони адекватності дайте вже тим бісовим динозаврам у лапи автомати!. Але ж ні, знаходячись посеред театру абсурду, вони вдягають маски серйозності й починають виголошувати тиради про спільну відповідальність людства за втручання в природу і таке подібне (хто б міг подумати, що я коли-небудь буду виступати за видалення з фільму сцен із Джеффом Ґолдбюмом).

Персонажі прописані погано. Вже знайомі нам герої геть не схожі самі на себе. Розвиток, звісно, - штука хороша, але ж не тоді, коли зміни з'являються з чистого повітря. Наприклад, глядачам не дають жодного пояснення, чому Клер так палко вдарилася в ґрінпісівський рух.


Нові герої - персонажі функції, з'являються лише тоді, коли виникає сюжетна необхідність і заради комедійної розрядки, якої краще б не було взагалі. Герой Джастіса Сміта - убогий і геть несмішний.

Героїня Даніели Пінеди дуже мила і, чи не єдина, хто хоч трохи вмикає мізки у цьому фільмі, але меншою за інших картонністю похвалитися не може.

Сюжетних ліній сценарію вистачило б на декілька окремих фільмів, і деякі з них викликають реакцію зі славнозвісного мема з Джекі Чаном.

Так, певну емоційну сатисфакцію я отримала (і судячи з реакції у залі кінотеатру не я одна). Важко залишитись байдужим, коли тобі показують жорстоке поводження із тваринами (нехай вони не просто вигадані, а ще й вимерли десятки мільйонів років тому); жодна перемога героя над лиходієм у супергеройському кіно не приносить такого задоволення, як спостерігання за тим, як мисливців-браконьєрів розривають на шматки. Примітивно, так, але всі ми люди)

І повторюсь, з точки зору режисури до фільму претензій майже немає. Від деяких сцен я була у відвертому захваті. Тому, не пошкодувала, що подивилася його на великому екрані (тим паче, що квиток дістався безкоштовно 😄)

3-


Коментарі

Популярні публікації