"Tag" - Рецензія



Пам'ятаю, хтось замовляв відгук на комедію "Ти квач!". Що ж, треба хоча б деякі обіцянки виконувати)

"Ти квач!" і нещодавні "Нічні ігри" - пара просто створена для подвійного сеансу. По-перше, обидва фільми мають спільну тему - герої середнього віку ховаються від своїх криз у (дитячих?) іграх. По-друге, гумор обох фільмів є подібним, тому якщо сподобався один, є велика ймовірність, що і другий не залишить байдужим (навпаки це теж працює, звісно).

На відміну від 
"Нічних ігор", що є комедією від п'ят до маківки, "Ти квач!" неочікувано заходить на досить темну територію - торкаючись тем алкоголізму, психічних розладівневпевненості в собі, страху підпустити когось до себе занадто близько. З іншого боку, я б не сказала, що авторам фільму вдається з цими мотивами вдало розібратися. Вони немов би зависають, так і не отримавши ні зав'язки, ні тим паче розв'язки. (А сцена з викиднем була way too dark, як на мене). 

Також до слабких сторін можна віднести певну картонність персонажів. Глядачу дають надто мало, щоб по-справжньому проникнутись героями, тож якщо актори не імпонують самі по собі, із залученістю в сюжет можуть виникнути проблеми. Проте, я й не пригадаю, в якій комедії (з останніх) не було такої проблеми. Тому може це й не проблема взагалі. За розвитком персонажів ласкаво просимо до серіалів.

Anyway. 
Джеремі Реннер - харизматичний чортяка. Сцени з ним у слоу-мо - найкращі й найсмішніші в фільмі. 
Хоча не знаю, що це треба було виробляти, щоб зламати собі одразу дві руки... Решта акторів не пасуть задніх. Хіба що Леслі Бібб перестаралася зі своєю моторошною посмішкою. (Подивилася її фото, вона в неї така по життю, претензія знімається. Мабуть).
Так, це "дурнувата" комедія. Але якщо не хотіти від неї надто багато, її перегляд може дійсно розважити.

3+

Коментарі

Популярні публікації