75-й Венеційський кінофестиваль: "The Favourite", "Roma", "First Man", "A Star Is Born"

У Венеції вже третій день триває один із найпрестижніших міжнародних кінофестивалів, який цьогоріч може похвалитися програмою чи не крутішою за Канни (великої мірою через конфлікт останнього з Netflix).
На диво, кінокритики (чи то перебувають у дуже доброму гуморі, чи то фільми дійсно виправдовують хайп) не шкодують високих оцінок і не стримують дифірамб.


"Фаворитка" Йорґоса Лантімоса виправдовує свою назву. "Дика мізантропічна барокова костюмована драма" 😍 з Олівією Колмас, Еммою Стоун і Рейчел Вайс у головних ролях підкорила серця глядачів і заробила звання одного з головних гравців на сцені боротьби за нагороди. Фільм отримав свою порцію оплесків не лише на фінальних титрах, а й в особливо яскраві моменти по ходу розгортання подій.
Поки що "Фаворитка" утримує 100% на "Томатах", з оцінкою 9/10.



Хоча, якщо говорити щиро, справжній фурор викликав фільм "Рим" Альфонсо Куарона, який спершу отримав взагалі 9,8/10, але потім один журналіст з "Times" (UK) своєю негативною рецензією обвалив оцінку до 8,7.
Події стрічки розгортаються в Мексиці, але її назва - не єдине, що пов'язує фільм з Італією. Усі в один голос стверджують, що "Рим" Куарона сповнений духом італійських неореалістів - Фелліні, Вітторіо Де Сіки, а заодно інших режисерів-гуманістів, наприклад Ясудзіро Одзу чи Лукресії Мартел.
"Рим" називають сентиментальним любовним листом до всіх матерів, які присвятили своє життя вихованню дітей, а заразом життю як такому.
Звісно, окремої похвали удостоїлась візуальна сторона фільму, але це ми і без кінокритиків знали)



"Перша людина" наймолодшого лауреата кінопремії "Оскар" у категорії "Найкращий режисер" Дем'єна Шезелла також не залишила осторонь глядачів (і тих, хто його не бачив також, але в негативному сенсі, на відміну від перших).
З рецензій стає зрозуміло, що фільм балансує між двома темами - першим польотом людини на Місяць і горем втрати рідної людини. З обома мотивами Шазелл справляється на відмінно й вкотре доводить, що принаймні з технічного боку він один з найперспективніших режисерів свого покоління.
"Перша людина" - реалістична, похмура драма про те, як міцно зв'язані між собою небезпека і одержимість. 

8.4/10



Порцію позитивних відгуків (хоча й з ремарками щодо жанру) отримав режисерський дебют Бредлі Купера - "Народження зірки". Четвертий ремейк невмирущої історії про те, як успішний музикант допомагає добитися слави співачці-початківиці, хвалять за щирість, гарну акторську гру, вибухову хімію між головними героями. 
"Фільм забирає приз як найістеричніша мелодрама. Вважайте це компліментом".

7.5/10


Коментарі

Популярні публікації