"Can You Ever Forgive Me?" - Відгук


"Чи зможете ви мене пробачити?" розповідає історію Лі Ізраель, письменниці-невдахи з нестерпним характером і схильністю до алкоголізму. Її єдиний справжній друг – кіт Джерсі; вона щойно втратила постійну роботу й за крок від того, щоб опинитися на вулиці. Від цієї долі її рятує раптова ідея – жінка починає підробляти особисті листи знаменитостей і продавати їх у книгарні, колекціонерам. Авторка біографічних книг, Лі настільки розчинялася в об'єктах свого дослідження, що втрачала власний голос. Саме цей хист став їй у неабиякій нагоді, адже її листи виглядали настільки правдоподібно, що не викликали сумнівів у автентичності. До певного моменту, звісно...

Здавалося, б скільки вже було цих історій – про митців, які топлять свої невдачі в алкоголі/наркотиках/сексі, про мізантропічних нігілістів, що ховаються від усього в своїй роботі... Але інколи не потрібно вигадувати велосипед. Режисерці Маріель Геллер вдалося зняти дуже приємне й симпатичне кіно. Від "Чи зможете ви мене пробачити?" віє чимось таким старомодним (у хорошому сенсі). У цьому він схожий на "Зелену книгу". Тільки тут сценарій набагато кращий і він не дає приводів до себе зайвий раз чіплятися. 
Сюжет фільму торкається серйозних драматичних тем, але уникає надлишкового трагізму, стрічка легка й неперевантажена. 

Центральний акторський дует тут просто чудовий. Мелісса Мак-Карті природно виглядає в драматичному образі, її Лі не виглядає комічною чи карикатурною. Річард Е. Ґрант, як зазвичай, заповнює собою весь екранний простір. Тутешній образ злегка ексцентричного й шахраюватого алкоголіка сильно перекликається з роллю у "Вітнейл і я", що стає додатковим бонусом фільмові)

4


Коментарі

Популярні публікації