74-й Каннський кінофестиваль: Переможці та найцікавіші фільми

Про головного переможця цьогорічних Канн мені відомо небагато, навмисно уникаю подробиць, бо дуже хочу подивитися цей фільм, але те, що чула, звучить абсолютно навіжено. І це прекрасно! «Титан» Джулії Дюкорно порівнюють з Кроненберґом і Рефном, називають трансгресивним, захопливим і милим (sic!), там є секс із машиною (хоча таке ми вже бачили), після якого жінка вагітніє (а ось це, здається, буде вперше), серійні вбивства та родинні стосунки. 


 Ґран-прі: 

«Герой» Асгара Фархаді 

«Купе номер 6» Юго Куосманена.


Кажуть, Фархаді зняв свій найкращий фільм з часів «Розлучення». Це тішить, бо його останні роботи трохи розчаровували. «Купе» не цікавить, зокрема через русню. Крім того, чого я там не бачила в наших плацкартах?


 Приз журі: 

«Меморія» Апічатпона Вірасетакула

«Коліно Ахед» Надава Лапіда

Люблю фільми обох, тому дуже чекаю. 



 Найкраший режисер: 

Леос Каракс «Аннетт». Після перегляду документального фільму про Sparks (на який, якщо не полінуюся, напишу невеликий відгук) почала сильніше чекати на цей мюзикл.


 Найкраший сценарій: 

Рюсуке Хамагучі «За кермом моєї машини». ❤️


 Акторські нагороди: 

Калеб Лендрі Джонс «Нітрам». Люблю Курзеля, але, чесно кажучи, важко уявити, що на цю тему можна сказати щось нове (хоча, коли мова йде про гангстерів чи серійних убивць, мене це не бентежить).


Ренате Рейнсве «Найгірша людина в світі». ❤️



Далі буде!


Коментарі

Популярні публікації