Україна в конкурсі 78-го Венеційського кінофестивалю

Цього року від України на Венеційський міжнародний кінофестиваль поїде одразу три стрічки, зокрема нові фільми Валентина Васяновича та Олега Сенцова! 


Після перемоги «Атлантиди» в секції «Горизонти» Валентин Васянович перейшов до вищої ліги. Його наступний фільм «Відблиск» потрапив до основної конкурсної програми, де з ним змагатимуться нові стрічки, зокрема, Педро Альмодовара, Джейн Кемпіон, Пабло Ларраіна, Пола Шредера, Паоло Соррентіно, Ани Лілі Амірпур і Мішеля Франко. «Відблиск» розповість про лікаря-добровольця (Роман Луцький), який намагається пристосуватися до мирного життя після повернення з полону. 





Кримінальна драма Олега Сенцова «Носоріг» потрапила до другої за важливістю конкурсної програми фестивалю – «Горизонти». Події стрічки розгортаються в злочинному світі українських 90-х. 




«Цензорка» словацького режисера Петера Керекеша, створена в копродукції Словаччини, Чехії та України, також увійшла до секції «Горизонти». Це історія молодої жінки Лесі (Марина Клімова) яку було засуджено до ув'язнення в одній із виправних установ Одеси. 




Поза конкурсом на цьогорічній Венеційській бієнале покажуть «Дюну» Дені Вільнева, «Останню дуель» Рідлі Скотта, «Минулої ночі у Сохо» Едґара Райта, «Хелловін убиває» Девіда Ґордона Ґріна... 

Повна програма фестивалю, що відбуватиметься з 1 до 11 вересня. 

Коментарі

Популярні публікації