Українське кіно: "Дике поле" і "Захар Беркут"

Трохи новин з фронту українського кіновиробництва.

Сьогодні на порядку денному - екранізації творів класика класичного 😄 і класика живого - Івана Франка й Сергія Жадана відповідно.

"Захар Беркут"

Ахтем Сеітаблаєв почав зйомки фільму за мотивами повісті Франка "Захар Беркут". Режисер "Кіборгів" вирішив не зраджувати собі, й запросити на головну роль справжнісінького Термінатора - Роберта Патріка.

Карпати, ви прекрасні!




Зйомки стрічки планують завершити до кінця літа, прем'єра в українських кінотеатрах відбудеться десь наступного року.

Поцуплено зі сторінки фільму на фейсбуці:
Разом із режисером Axtem Seitablaiev над стрічкою працюватиме співрежисер Джон Вінн, відомий роботою з Гільєрмо дель Торо та компанією Marvel. Продюсерами фільму з американської сторони виступлять Джефф Райс, Раджа Коллінз і Юрій Карновський.
За творчу та змістовну роботу над екшеном відповідатиме українська команда на чолі з Ахтемом Сеітаблаєвим. 
«Це наш шанс розповісти всьому світу цю неймовірну героїчну історію Івана Франка, показати далеко за межами країни красу українських Карпат, дати можливість більше дізнатися про нашу історію, давні традиції, познайомитися з культурою, побутом, почути справжню українську музику», — прокоментував початок співпраці режисер.
Завданням голлівудських партнерів буде комунікація з міжнародним акторським складом фільму та допомога з просуванням проекту на північноамериканському ринку.

"Дике поле"

А ось екранізація роману Сергія Жадана "Ворошиловград" уже має і трейлер, і постер, і конкретну дату виходу - 8 листопада 2018.



Коментарі

Популярні публікації