75-Й ВЕНЕЦІЙСЬКИЙ КІНОФЕСТИВАЛЬ - Переможці

Вчора завершився 75-й Венеційський міжнародний кінофестиваль. Урочиста церемонія вручення нагород пройшла геть без сюрпризів. Невже хто-небудь сумнівався в тому, що цьогорічний голова журі - Ґільєрмо дель Торо - проігнорує свого близького друга й співвітчизника Альфонсо Куарона?) Питання стояло не в тому, чи отримає "Рим" приз, а - наскільки важливим він буде. Нова стрічка Куарона підкорила більшість глядачів, фільм отримав найвищу оцінку від міжнародних кінокритиків, тож ніщо не могло завадити дель Торо віддати приятелю головну нагороду - "Золотого лева". Що він і зробив)

Взагалі, цього року тріумфаторами Бієнале були суцільні гучні імена. "Фаворитка" Йорґоса Лантімоса здобула одразу дві нагороди Гран-прі журі (другий за важливістю приз) і Кубок Вольпі за найкращу жіночу роль, який дістався Олівії Колман.

Кубок Вольпі за найкращу чоловічу роль отримав Віллем Дефо - за проникливе зображення Вінсента ван Гога в фільмі "На порозі вічності". 

Жак Одіяр виборов приз як найкращий режисер за свій англомовний дебют - вестерн "Брати Сістерс".

Ще один вестерн, який підкорив серця журі - кіноальманах "Балада Бастера Скраггса" братів Коенів - відзначили за сценарій.

Новий фільм австралійської режисерки Дженніфер Кент ("Бабадук") також отримав дві нагороди - Спеціальний приз журі та нагороду імені Марчелло Мастроянні, яку вручають за найкращу роботу молодого актора чи молодої акторки, її здобув Байкалі Ґанамбарр.

Повний перелік переможців


А ось вибір Міжнародної федерації кінопреси (FIPRESCI) можна назвати дещо неочікуваним. Найкращим фільмом на думку кінокритиків став "Вечір" Ласло Немеша, хоча якщо глянути на розподіл оцінок фільмам з основної конкурсної програми, ця стрічка пасе задніх:



Збільшити фото

Коментарі

Популярні публікації