"Widows" - Відгук

З перших хвилин "Вдови" підказують, що перед тобою не звичайний бойовик. Звісно, це було б занадто просто для Стіва Макквіна, його таке не цікавить, він хоче більшого... Що ж йому вдалося. "Вдови" – це дуже розумне кіно, це один з найліпших фільмів цього року і найкращий бойовик за дуже довгий час. У ньому збалансовано екшн і сюжет, змістовність і видовищність, реалізм і кінематографічність. А його вступна сцена то взагалі найкраще, що мені довелося бачити в 2018-му!

Я дуже люблю, коли автори фільмів прискіпливо ставляться до найдрібніших деталей, коли в стрічці немає нічого зайвого чи випадкового. Усі шматочки складаються в пазл. Нехай інколи це може виглядати занадто кінематографічно... врешті-решт ми ж не документальний фільм дивимося) Хоча інколи "Вдови" аж занадто близько торкаються реальності. Події кінокартини розгортаються в світі криміналу й політики (хоча хто сказав, що це різні речі? 😁), тому тут немає жодного по-справжньому позитивного героя. Звичайно, ми вболіваємо за чотирьох протагоністок, але, що не кажи, вони йдуть на злочин. Авжеж, виправданий, але тим не менш. При чому все відбувається без жодного натяку на легкість чи розважальність "подруг Оушена". Ні, ці жінки реальні, з реальними проблемами, і їм є що втрачати. Я взагалі не впевнена, що мені доводилося бачити таку добірку героїнь, це щось дійсно унікальне. Окремо хочу виділити головну героїню у виконанні Віоли Девіс. Вона зла, груба, рішуча жінка зі сталевими яйцями, але водночас чуттєва та тендітна під цією кам'яною оболонкою. Бездоганна акторська робота. Та й решта акторів грають на відмінно.

Хоча "Вдови" – серйозний фільм, що піднімає безліч важливих тем, йому не чужі гумористичні й легкі моменти.
Наприклад, майже протягом усього фільму Віола Девіс носить із собою маленького песика*, який сам по собі слугує комік-реліфом, та ще й стає каталізатором однієї з моїх улюблених сцен у фільмі: перед тим як іти на пограбування героїня Девіс залишає улюбленця в спеціальному собачому готелі. Ось про таку увагу до деталей я кажу!

*Цуцика героїні Віоли, до речі, "грає" той самий песик, якого можна побачити в комедії "Нічні ігри". Ааааа!

5-

P.S. Напередодні походу в кіно на "Вдов" я подивилася "22 милі" (про нього потім теж скажу пару слів, якщо не полінуюся). Фільму Пітера Берґа і без того немає чим похвалитися, але в порівнянні зі стрічкою Макквіна виглядає геть жалюгідно.

Коментарі

Популярні публікації