"Wayne" - Відгук

Знаєте це відчуття, ніби фільм чи серіал зняли спеціально для вас? Зі мною таке трапляється нечасто. My desires are unconventional і все таке. Але час від часу всесвіт підкидає мені невеликі подарунки. Ось "Вейн", наприклад. Підліткова сентиментальна романтика 80-х + старе добре ультранасилля приправлене дотепними жартами і вдалим саундтреком. Додайте до цього симпатичних акторів, які вміють грати. Складно вигадати більш "мій" серіал) 

Останнім часом характеризування більшості творів (чи то кіна, чи то книжок, чи то музики) зводиться до порівняння його з "попередниками". "X" – "Піднесення Юпітер" зустрічає бойовик зі Стівеном Сіґалом.. під водою, "Y" – Стівен Кінг пропущений через призму Гелен Філдінг, "Z" – Iron Maiden з голосом Аріани Ґранде... Такий підхід не оминув і "Вейна", якого одразу охрестили "Джоном Віком написаним і знятим Джоном Г'юзом". Важко з таким сперечатися, це дійсно дуже влучне порівняння, в якому хіба що не вистачає згадки про комікси. Так, "Джон Вік" – фактично ходячий комікс, але назва серіалу й центральний сюжетний стрижень – боротьба з вилупками і допомога тим, хто цього потребує (переважно силовими методами) – наштовхують на певні асоціації. До того ж, не забуваймо, що спродюсували серіал сценаристи "Дедпула".

Але "Вейн" – не лише історія аутсайдера, який товче пики мерзотникам. Ні, це розповідь про тінейджерів, які ввійшли до дорослого життя набагато раніше, ніж мали б; про пошук свого місця в цьому бентежному світі; про батьків, які відмовляються від своїх дітей, та про втрату рідних. Про життя і смерть. І кохання, звісно. Щире безумовне кохання 16-річних Бонні та Клайда.

5

Коментарі

Популярні публікації