Конкурсний відбір кінопроєктів Держкіно - Частина 1

Вирішила таки глянути, що нам обіцяє вітчизняне кіно в майбутньому (бо ж хто, як не я 😃). Там має бути п'ять відеотрансляцій по  10 годин, поки що я осилила половину однієї (з промотуванням, звісно). Так, I don't have better things to do with my life.


Перелік проєктів, які беруть участь у конкурсі:
1. 3 дні та 2 ночі
2. Клондайк
3. Куди б ти не пішла
4. Межа забуття
5. Між нами
6. На грані
7. На тому боці
8. Ной не нив і ти не ной
9. Повернення
10. Свято Хризантем
11. Селфіманка
12. Спас
13. Хороші дівчатка потрапляють в Рай
14. Як там Катя?

Загалом усе передбачувано – актуальне сьогодення та особисті історії. Майже з усього можна зробити щось пристойне, хоча на цьому етапі передбачити результат важко. Проте пару проєктів мене вже зацікавило.

Прикольно звучить і назва, і опис фільму "Ной не нив і ти не ной", хоча ролик-приклад, який представили на конкурсі щось занадто мелодраматичний (як для фільму про ресторан, у якому готують страви з людського м'яса 😁).

Багато хто до своїх презентацій додав дрім каст. Виглядає кумедно (але я б теж так робила, принаймні це мені зрозуміліше, ніж молода дівчинина, яка посилається на радянське кіно).


                 

"Свято Хризантем" виглядає цікаво. Красивий меланхолійний чорно-білий сай-фай з  доволі оригінальною ідеєю:
Це фільм про молоду дівчину-лікаря, яка лікує стару жінку, загадково вцілілу після ядерного вибуху 23 вересня у день Свята Хризантем. Якась невідома магічна сила не дала радіоактивній хвилі нашкодити жінці, проте зовсім стерла її  особистість. Дівчина по частинках відновлює пам’ять жінки, та в процесі лікування стає зрозуміло, що тягар спогадів може стати для старої Цілительниці непідйомним…
Автори вже зняли за цим сценарієм короткометражний фільм, але мають достатньо матеріалу для повного метру. Уривки.

                 

Для тих, кому хочеться комедій, є "Хороші дівчатка потрапляють в Рай" (не розумію, чому усі вони в нас крутяться довкола сексу, але то таке.) По ролику щось не надто смішно, хоча буває й гірше.

                 

"3 дні та 2 ночі" – WTF. 70-річна бабця шкодує, що ніколи нікого не кохала, зустрічає янгола-п'яничку, який перетворює її на 17-річну дівчину. Ця бабулька в молодому тілі закохується в молодого хлопця (свого сусіда), а той закохується в неї. Зрештою у фіналі вона повертається до свого істинного стану, тож юнак вирішує теж стати старюганем, аби бути разом із коханою (за словами режисерки, у сценарії інше завершення, але вона хоче саме таке).
Словом, сентиментальна маячня, яка точно проходить повз мене.

                 

"Клондайк" скидається на "Вулкан" про бурштинокопачів. Може вийти щось непогане, а може й ні (чесно кажучи, я багато промотувала, бо доповідачі були занудні).

Олесько Мортенсен)))


                 

"Куди б ти не пішла" – історія про емігрантку, яка повертається додому, але почуває там себе чужою. Проблема в тому, що Нью-Йорк, звідки вона приїхала, викликає в неї таке саме відчуття. 
Не надто цікаво, але хто зна. Мене, щоправда, бентежить, що головну героїню має грати режисерка і акторка з найгіршого фільму (короткометражного), який я дивилася на цьогорічному ОМКФ. Її проба на роль у фільмі.

                 
  
Автори фільму "Межа забуття" беруться за цікаву, але складну тему – радянську каральну психіатрію. Дуже вболіватиму за цей проєкт, хочеться, щоб вийшов справді крутий фільм; потенціалу для цього достатньо, але так само велика ймовірність провалу.


                 
  
"Між нами" виглядає банальною побутовою чорнухою, але лайк за "A Girl Walks Home Alone at Night")


Референси круті, але в ролику їх щось не видно. Та й акторів хороших хочуть набрати, тому побачимо. Побутова чорнуха теж може вийти непоганою)

                 

"На грані" нагадує непереконливу студенську роботу. Ролик.


                 

"На тому боці" – чергова історія про Ромео та Джульєту на фоні війни. Виглядає жахливо. Ролик.

                 

"Повернення" – щось про українське село.

                 

"Селфіманка". Ролик – сміхота. Зі сюжету насправді можна було б зробити щось прикольне. Згадується "Cam", наприклад. Але без шансів. 


                 

"Спас". Ролик.


                 

"Як там Катя?". У центрі сюжету – дві жінки, студентка, яка збила дівчинку й та впала в кому, і матір останньої. Перша страждає через відчуття провини та страх покарання, якого вона може уникнути завдяки впливовим батькам, друга – через розуміння, що їй не вдасться добитися справедливсті. Зрештою фрустрація жінки штовхає її на шлях помсти.


Коментарі

Популярні публікації