"The Boys" - Відгук


"The Boys" – напевно, найреалістичніший твір про супергероїв. Тут правдоподібний і світ, у якому все відбувається, – капіталістичний, мілітаристичний, сексистський, релігійний, американський(!); світ, у якому дивним чином уживається цинізм і наївність (чи пак надія на краще, адже, зрештою, це таки різні речі). Тут віриш і героям, неважливо, мають вони надлюдські здібності чи ні. Це не одновимірні архетипи, які мріють або врятувати людство, або вщент його знищити/поневолити. Ні, ними керують менш пафосні речі – гроші, пиха, хіть, жага помсти, влади чи справедливості, любові, а також бажання хоч якось допомогти довколишнім. 

З одного боку – супергерої. За чиїми плащами та масками ховаються звичайні люди, яким, як це часто буває, зриває дах від власної привілейованості та надмірної влади, проте, коли вони її втрачають, перетворюються на справжніх нікчем. Хто високо літає, той низько падає. З іншого – люди, які обожнюють, фанатіють від, божествлять суперів. Або ненавидять їх. Як от Біллі Бучер. Солдат на самопроголошеній війні (до якої його маніпулятивно підштовхнули), що не розбирається в нюансах, перед ним ворог – його треба знищити. Звісно того, що в процесі він стає менше схожим на людину, ніж ті, проти кого він воює, Біллі не помічає. Його веде ненависть і йому байдуже на всіх випадкових жертв. На відміну від його напарників, які, хоча теж давно перейшли певну межу, ще мають, що втрачати. Проблема в тому, що припинити боротьбу вони не можуть, адже без неї життя втрачає свій смак. Та ще й ці гидкі пики супергероїв поглядають на тебе з кожної пачки чипсів у супермаркеті та на кожному телеканалі... 

Але годі про серйозне. Це ж серіял від Сета Роґена та Евана Ґолдберґа, тому веселого трешу тут теж вистачає. Немовля, яке стріляє лазерами з очей, вбивча вагіна, вибухівка в сраці, балакучі лобстери, секс, наркотики і Spice Girls)) До речі, саундтрек тут відмінний, вже котрий день слухаю плейлист.
З акторами все також гаразд. Влучні попадання в образи (Урбан – вогонь, але коли він таким не є? 😄), до гри питань не виникає.

Взагалі, моя єдина суттєва претензія – візуальна частина. Ну люблю я, щоб все красиво було. Тут з цим не запарювалися, картинка невигадлива. Є деякі провисання по динаміці, ще здалося, що він дещо різко обірвався, але, зважаючи на те, що другий сезон буде, – це не так уже й важливо. 

4

Коментарі

Популярні публікації