"It Chapter Two" - Відгук

Напевно, нікого не здивує, що "Воно 2" геть не страшне. Зрештою, першу частину також не назвеш лячною. Для мене це не проблема, я ніколи не починаю дивитися фільм, щоб настрахати себе. Проте, в мене є проблема з відсутністю атмосфери та парадом погано змодельованих монстрів (які неначе повилазили з "Беовульфа" Земекіса, а він же вийшов понад 10 років тому). 

"Воно 2" – майже 3-годинний фільм, і це відчувається. Йому не вистачає цілісності, окремі сцени (нехай вони ревно перенесені зі сторінок роману-першоджерела) виглядають геть зайвими. Наприклад, сцена на самому початку стрічки – вбивство Едріана Меллона на підґрунті гомофобії – яка мала би працювати на користь, вимальовувати портрет просякнутого злом Деррі, наголошувати на впливі Пеннівайза на місто, але, здається, Мускетті цей аспект взагалі не цікавив. Водночас він нагромаджує теми, в яких чи то не розбирається, чи то не має бажання їх розвивати, що лише підкреслює поверховість і якусь дитячість. Це можна було б пробачити, якби перед нами було розважальне кіно без претензій, але цю роль "Воно 2" виконує теж поганенько.
Прикро, адже актори були підібрані надзвичайно влучно (хоча я, мабуть, замість Джессіки Честейн вибрала б Емі Адамс ). 

Звісно, частково причина невдачі в тому, що роман доволі складний для екранізації в форматі повнометражного кіно. Яка іронія, що в першому фільмі від структури книжки відмовилися, а в другому – повернулися до неї, нафарширувавши стрічку численними флешбеками. Через це перша частина немовби втрачає сенс, але ж вона краща! Однак, у фільмі багато суто режисерських рішень, які важко зрозуміти й пояснити (використання пісні "Angel of the Morning" – найяскравіший приклад).

2+

P.S. А втім, мені цікаво буде подивитися на об'єднану версію, яку обіцяв Мускетті. Хоча дуже сумніваюсь, що вийде добре.

Коментарі

Популярні публікації