«Відблиск» - Трейлер нового фільму Валентина Васяновича

Дуже сильно і, якщо відкинути впізнаваний візуальний стиль, дуже відрізняється від «Атлантиди». Здавалося б, після книжки Асєєва мені вже немає чого боятися, але відчуваю, що «Відблиск» не залишить від мене мокрого місця (чи пак навпаки тільки калюжку від сліз). Це, звісно, не означає, що я обмежуся одним походом у кіно. 

До речі, в Одесі бачила Васяновича в черзі на показ «Героя» Фархаді. Тепер не можу перестати думати про певну спорідненість його фільмів з іранським кінематографом (звичайно, не дуже розумно судити по одній стрічці та трейлеру, але що поробиш). У тому сенсі, що роботи Валентина не схожі на типову східно- та центральноєвропейську чорнуху, хоч і торкаються неприємних і похмурих тем. Вони більш гуманістичні чи що. Тобто подивіться на слоган з постера: «У місці, де людське життя не має цінності. Він знайшов причину жити». Хто б ще з таким оптимізмом підходив до фільму про фактично Ізоляцію.


У центрі сюжету стрічки – український хірург Сергій, якого в зоні воєнного конфлікту на сході України хапають у полон російські військові. Там чоловік стикається з приниженнями, жорстокістю та байдужістю до людського життя. Після звільнення Сергій повертається в комфорт своєї квартири середнього класу й намагається віднайти сенс у житті, перебудовуючи стосунки з дочкою та колишньою дружиною. Він знову вчиться бути людиною, бути батьком і допомагати доньці, яка потребує його любові та підтримки.

Коментарі

Популярні публікації